Rechter kijkt naar zaak rond wildplassende dakloze

UTRECHT - Een 63-jarige dakloze man die al vele jaren in Utrecht over straat zwerft, vindt dat hij onterecht vijf boetes voor wildplassen heeft gekregen. Volgens zijn advocaat moet de Iraanse man bijna wel op straat plassen omdat hij geen dak boven zijn hoofd heeft. Vandaag komt de zaak van de man in Arnhem voor de rechter.
Advocaat Thijs Kapinga zegt dat de dakloze man ook nog eens aan een blaasaandoening lijdt die het moeilijk maakt de plas op te houden. Daarom zou het onterecht zijn dat de Iraniër in 2012 en 2013 vijf boetes voor wildplassen kreeg.
"Ik vind het jammer dat er voor mensen zoals mijn cliënt geen minimale voorzieningen zijn om te zorgen dat je een beetje een menswaardig leven hebt", zegt Kapinga. Volgens de advocaat moet zijn cliënt ook daadwerkelijk naar de wc als hij moet.
Naast de boetes voor wildplassen kreeg de man ook nog drie bekeuringen voor ordeverstoring en openbare dronkenschap. In totaal staat er voor 895 euro aan boetes open. De zaak rond de acht boetes dient rond 09.30 uur bij het Gerechtshof in Arnhem.

Rechter kijkt naar zaak rond wildplassende dakloze

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.