"Verruimde openingstijden Veenendaal geen succes"

VEENENDAAL - De aangepaste openingstijden in het centrum van Veenendaal zijn nog geen succes. Zo'n 100 van de 250 winkeliers doen mee.
Op vrijdagavond en zaterdagmiddag zijn de winkels een uur langer open. Zo wil Veenendaal meer publiek naar het centrum trekken. Ondernemers zeggen dat er te weinig mensen op dat extra uurtje afkomen en vinden het dus niet rendabel.
Heidi van den Broek van tassenwinkel Duifhuizen: "Als je tien kopende klanten hebt en die kopen iets, dan is al het rendabel om open te blijven, maar als er maar een of twee mensen komen, dan denk ik wel: wat doe ik hier?"

OMZET

Kledingwinkel Nova Zembla houdt de deuren langer open en dat leidt tot extra omzet. "De modebranche heeft het meeste baat bij funshoppen. Mensen lopen door het winkelcentrum en komen sneller kijken. Dat is een groot verschil vergeleken met bijvoorbeeld een reisbureau of drogisterij."
Binnenstadmanager Peter Baten: "De consument wil graag winkelen wanneer hij het wil. Vaak zie je om 21.00 uur mensen nog gestresst inkopen doen en op zaterdagmiddag hebben veel mensen met sportende kinderen weinig tijd. Dat uurtje extra zou extra consumenten en omzet kunnen opleveren."
De proef van de verruimde openingstijden duurt tot eind dit jaar. Halverwege september wordt er geëvalueerd.

Verruimde openingstijden Veenendaal nog geen succes
Verruimde openingstijden Veenendaal nog geen succes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.