Domplein populaire attractie bij toeristen

UTRECHT - Toeristen weten het Domplein in Utrecht steeds beter te vinden. Vooral de Domkerk, Domtoren en DOMUnder trekken steeds meer publiek, zo blijkt uit de bezoekerscijfers.
Het eerste halfjaar van dit jaar ontving de Domkerk ruim 195.000 bezoekers, een stijging van meer dan 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2014 mocht de Domkerk zelfs rekenen op een recordaantal van zo'n 320.000 bezoekers.
Ook het bezoek aan de Domtoren neemt toe. Dat leidde vorig jaar tot een record. In het tweede kwartaal van dit jaar beklommen bijna 20.000 mensen de toren, een stijging van bijna 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De nieuwe attractie DOMunder zag de bezoekersteller in een jaar tijd oplopen tot 40.000.
Thereza Pedrosa komt uit Italië en vindt dat de Nederlandse cultuur in Utrecht goed tot z'n recht komt. "Ik ben in Amsterdam geweest, maar dat is zo toeristisch. In Utrecht zie je echt de Nederlandse stijl, de Nederlandse huizen, Nederlandse mensen. Als je het echte Nederland wil zien, dan zie je dat in Utrecht beter."
Vorige week werd al bekend dat het aantal Aziatische bezoekers aan de stad Utrecht in een jaar tijd met bijna twintig procent is gestegen. Of dat met de Tourstart te maken heeft, kon Toerisme Utrecht niet zeggen.

Domplein populaire attractie bij toeristen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.