Nichtjes starten dagopvang voor ouderen in Benschop

BENSCHOP - Meer dan 1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Daar moet verandering in komen, dachten de nichtjes Annemiek van Vliet en Ans van den IJssel. Daarom zijn de dames donderdag in Benschop een nieuwe dagopvang voor ouderen gestart.
Van den IJssel werkt als vrijwilligster bij de dagopvang in IJsselstein en kwam zo op het idee om zelf iets op te starten. "Er zijn in Benschop weinig voorzieningen voor ouderen, daarvoor moeten ze naar IJsselstein of Lopik. Toen dacht ik: laten we het proberen om het in Benschop ook van de grond te krijgen."

DAGPROGRAMMA

Voor de zes ouderen die in eerste instantie meedoen, is een uitgebreid dagprogramma opgesteld. De deelnemers gaan samen koffie drinken, 's middags is er een maaltijd en ook worden er sportieve activiteiten georganiseerd om de spieren los te maken.
Van Vliet: "We vinden het heel belangrijk dat gasten gezelligheid hebben met elkaar en dat ze aanspraak hebben. Het samen eten bevordert de eetlust, maar ook mensen die niet goed zelf kunnen koken, hebben daardoor de gelegenheid om met elkaar een warme maaltijd te eten."

ONKOSTENVERGOEDING

De dagopvang wordt iedere donderdag georganiseerd, ouderen betalen een onkostenvergoeding van 7,50 euro per dag voor hun deelname. "We proberen er een uitje van te maken waar ze naar uitkijken", aldus Van Vliet.
Volgens TNS Nipo zijn 200.000 mensen in Nederland extreem eenzaam, met slechts een keer in de maand een sociaal contact. Van de ruim 2,9 miljoen 65-plussers voelen bijna 900.000 mensen zich alleen.

"We proberen er een uitje van te maken waar ze naar uitkijken"
Nichtjes starten dagopvang voor ouderen in Benschop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.