Centrum Utrecht urenlang zonder KPN-netwerk

UTRECHT - Monteurs van KPN hebben het netwerk in de binnenstad van Utrecht hersteld. Er was een glasvezelkabel kapot, waardoor de verbinding met een telefoonmast uitviel. Daardoor was bellen en mobiel internet onmogelijk. Ook klanten in Vleuten hadden geen verbinding.
Het netwerk, waarvan ook Telfort en Simyo gebruik van maken, viel donderdagmiddag uit. Monteurs zijn lang bezig geweest om de delicate glasvezel te herstellen. Rond 20 uur kon het overgrote deel van de gedupeerde klanten weer bellen en mobiel internetten.
Een woordvoerster van KPN raadt klanten aan om hun apparaten helemaal uit te zetten en na tien seconden opnieuw op te starten. "Dan maken die weer automatisch contact met het netwerk."

CLAIM

Door de storing kon er in veel winkels niet worden gepind. Dat had lange rijen voor de geldautomaten tot gevolg. De Utrechtse ondernemer Tom Broekman overweegt om samen met zijn collega's in de binnenstad een claim in te dienen.
Het is uitverkoop in de stad en de Broekman zegt tegen RTV Utrecht dat hij duizenden euro 's per uur verliest door de pinproblemen. Ook in het centrum van Vleuten hebben ondernemers het vanwege de storing zonder pin moeten doen.
Zeker één bedrijf op Hoog Catharijne stuurde donderdagmiddag alle medewerkers naar huis om daar verder te werken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.