"Geen zorgen om verbreken wereldrecord Rubberboot Missie"

UTRECHT - Zaterdag vindt voor de vierde keer de Rubberboot Missie in Utrecht plaats. Honderden rubberboten dobberen in de grachten van de stad. Dit jaar is de missie van plan een wereldrecord te vestigen. Het huidige record van de 'Largest Parade of Inflatable Boats' staat op 250 boten. Een eitje, vindt de organisatie.
Organisator Caspar Steinebach maakt zich totaal geen zorgen of de missie het record gaat verbreken, wel over de eisen die het Guinness Book of Records stelt. "Je moet heel veel documenteren, meerdere mensen moeten het aantal boten tellen, getuigenverslagen, film- en fotomateriaal inleveren; dat zijn hele zware eisen."

TEVREDEN

Het maximum aantal inschrijvingen van duizend boten is inmiddels bereikt. Vorig jaar deden er zo'n 500 bootjes mee met het evenement. De organisatie begon met de Rubberboot Missie voor de lol en dat is volgens Steinebach nog steeds waar ze het voor doen. "Het mooiste gevoel is dat je mensen blij hebt gemaakt. Iedereen is tevreden naar huis gegaan en dat is waar je het voor doet."
De Rubberboot Missie kreeg veel aandacht van internationale media, zoals een fotoreportage op de website van CNN. Steinebach: "Utrecht is idyllisch, romantisch en mooi. Het ziet er goed uit, al die rubberen boten in de gracht met zo'n mooie historische stad als decor. Het is gewoon een succes."
Het parcours loopt zaterdag van park Lepelenburg naar de Weerdsingel-WZ, over een afstand van 3,3 kilometer. Dit jaar is de finish in de buurt van poppodium TivoliVredenburg, waar ook de afterparty is.

Een deelnemer van Rubberboot Missie vertelt over zijn speeddateboot.
Een deelnemer van Rubberboot Missie vertelt over zijn speeddateboot.
Zaterdag gaat de Rubberboot Missie weer van start in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.