Pleidooi Nationaal Historisch Museum in Paleis Soestdijk

BAARN - Het plan om het Nationaal Historisch Museum in Paleis Soestdijk te vestigen, moet uit de mottenballen worden gehaald. Dat idee ging in 2011 de kast in omdat er geen geld voor was, maar inmiddels zijn de tijden veranderd, schrijft voorzitter Tom Leijte van de JOVD in de Volkskrant.
Leijte, wiens organisatie gelieerd is aan de VVD, schrijft dat het paleis zo'n museum "de statuur kan geven dat het verdient". Ook zijn er volop uitbreidingsmogelijkheden en is er een samenwerking mogelijk met het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, aldus Leijte.
De regering zit met Paleis Soestdijk in zijn maag en heeft een wedstrijd uitgeschreven om een nieuwe bestemming voor het historische gebouw in Baarn te vinden. De beste ideeën krijgen een ton om de plannen verder uit te werken.
Leijte zegt dat de plannen al kant en klaar zijn. "Daarom is het nu de taak van het kabinet om er een klap op te geven en het verhaal van onze Held van Waterloo, de veroveraar van de Engelse kroon en de vele andere gebeurtenissen weer een plek te geven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.