Oma verjaagt tasjesdief: Ik sloeg hard op z'n pipi

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Oma Vaartjes-Jacobs (81) uit Veenendaal is nog steeds woest op de tasjesdief die haar op straat belaagde. Ze verrichtte vorige week een heldendaad door een boef van zich af te slaan met haar blindenstok. Ze doet haar verhaal aan RTV Utrecht.
"Hij moet een wond hebben bij zijn 'pipi' of zijn buik, want het is met kracht gegaan", zegt ze. "Ik was verschrikkelijk boos en heb ook heel hard geslagen", vertelt Vaartjes, die vroeger gymdocent was. Tegenwoordig is ze zeer slechtziend en woont ze in zorgcentrum De Engelenburgh.
De politie meldde aanvankelijk dat de oma met haar wandelstok sloeg, maar het was haar blindenstok. "Daar zit een behoorlijk scherpe punt aan, dus dat moet hij gevoeld hebben."

WORSTELING

"Doordat ik ben gaan schreeuwen en spugen, ook in z'n gezicht, is ie weggelopen." De man slaagde er daarom niet in de tas te stelen. Maar wel hield oma Vaartjes een bezeerde hand en schouder over aan de worsteling.
Mevrouw Vaartjes is nog steeds erg van slag. "Ik kan moeilijk in slaap komen. Dit is zo laf. Invalide mensen kunnen zich niet goed verdedigen. Maar ik heb m'n best gedaan..." Ze roept vrouwen en meisjes op om net als zij zelfverdediginglessen te nemen.

SIGNALEMENT

De mislukte tasjesroof gebeurde dinsdagavond 28 juli op de stoep van de straat Kerkewijk. De dader is nog steeds niet gepakt.
Een duidelijk signalement van hem ontbreekt. Hij was ongeveer 1.60 meter lang, droeg zwarte kleding en sportschoenen. En wellicht loopt hij wat moeilijk nu.

Mevrouw Vaartjes doet haar heldhaftige verhaal aan RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.