Utrecht staakt strijd tegen gevelletters Moszkowicz

UTRECHT - Advocaat Yehudi Moszkowicz hoeft de gevelletters bij het dichtgeplakte kantoor op de Neude in Utrecht niet aan te passen. Dat heeft de gemeente aan de advocaat geschreven, meldt De Telegraaf.
De gemeente "heeft besloten voorlopig af te zien van het verder handhaven van de illegale reclame-uitingen aan het pand", staat volgens de krant in de brief die Moszkowicz vrijdag ontving.
In maart werd Utrecht al in het ongelijk gesteld door de rechter, die het vreemd vond dat de gemeente in dit geval dwangsommen oplegde, terwijl er al jaren niet meer zou optreden tegen illegale reclame-uitingen in de binnenstad.

WELSTANDSCOMMISSIE

De zaak werd aangeslingerd door secretaris Manon van der Wiel van de Welstandscommissie. Van der Wiel schreef in een uitgelekte e-mail dat Moszkowicz zijn gevelletters met opzet te hoog had gehangen om te provoceren en wilde dat de gemeente zou handhaven.
Welstandscommissie bestaat onder meer uit architecten die advies aan het gemeentebestuur geven over verbouwingen, nieuwbouw, inrichting van openbare ruimtes en reclames.
In 2014 gaf de commissie Welstand 1240 gewone adviezen, 147 adviezen voor een monument en 89 adviezen voor een reclame-uiting. Het college van B en W heeft twee adviezen ter zijde gelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.