"Mitros niet opnieuw in zee met Van Hooijdonk"

UTRECHT - De Utrechtse woningbouwvereniging Mitros zal niet opnieuw zaken doen met de omstreden huisbaas Van Hooijdonk. Dat zegt manager Gert Roelofsen van Mitros tegen het AD. Aanleiding is ruzie over het pand aan de Lomanlaan.
Mitros verhuurt het pand aan de Lomanlaan voor dertig jaar aan Van Hooijdonk. Tegen de afspraak in zijn de huren verhoogd, zegt Roelofsen tegen de krant. Mitros is bezig om dat terug te draaien.
Het gebouw aan de Lomanlaan stond al jaren leeg en Van Hooijdonk was de eerste die interesse toonde. Omdat er veel vraag naar studenten- en starterswoningen is, ging Mitros met hem in zee. Volgens Roelofsen was toen nog niet veel bekend over Van Hooijdonk.
Inmiddels staat het huurteam de bewoners bij en keurt Mitros alle contracten voordat die worden ondertekend door Van Hooijdonk. Ook de gemeente is bezig met de situatie in Transwijk.
RTV Utrecht berichtte eind juli dat de huur niet het enige probleem is waar bewoners van de Lomanlaan mee kampen. In het pand logeren veel Oost-Europese arbeiders en die veroorzaken volgens vaste bewoners flinke overlast in en rond het gebouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.