Getuigen gezocht van opzettelijke aanrijding Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een automobilist reed vrijdagmiddag in op drie mannen op de Noordstedeweg in Nieuwegein. Een van hen werd door de wagen geschept en raakte lichtgewond. De politie zoekt getuigen.
Drie mannen liepen om ongeveer 15.00 uur op het fietspad van de Noordstedeweg. Ze kwamen vanaf de richting van de Sluyterslaan en liepen richting de tunnel van de A.C. Verhoefweg. Net voor de kruising met de Schouwstede kwam er een auto het fietspad oprijden. De mannen moesten opzij gaan om de auto te ontwijken.

GESCHEPT

Kort na het passeren, reed de auto ineens achteruit. De middelste van de drie mannen werd aangereden. Hij werd door de wagen geschept, viel na een paar meter van de motorkap af en liep daarbij meerdere schaafwonden op. De andere twee konden nog net opzij duiken.
De bestuurder stapte uit en wilde ruzie maken met de mannen, maar hij werd tegengehouden door de vrouwelijke passagier. Daarna stapten ze allebei weer in en reden weg.

SIGNALEMENT

Het gaat om een blauwe Seat met daarin een getinte man van rond de 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een normaal postuur, kort, zwart haar en één donker oog. Hij droeg een spijkerbroek, een T-shirt en een ketting met een kruisje eraan. De vrouw is getint en rond de 30 jaar. Ze is ongeveer 1.60 meter, heeft een normaal postuur en bruin, krullend haar tot over de schouders. Ze droeg wijdvallende kleding. Beiden spraken slecht Nederlands. In de auto zat ook een kind van een jaar of acht.
De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, of mensen die meer weten, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.