Nog meer zomerse dagen op komst

ZEIST - De komende dagen blijft het zomers warm. Volgens Weeronline.nl in Zeist kunnen we er een stuk of vijf zomerse dagen bijschrijven de komende periode. De maximale temperatuur loopt op tot 25 graden of meer.
Donderdag wordt het mogelijk een tropische dag met minstens 30 graden, zegt het weerbureau zondag. Deze week is veel ruimte voor de zon, maar er trekken ook wolkenvelden over.
In het oosten van het land kan het maandag regenen. Dinsdag en woensdag blijft het droog, daarna is er kans op buien met stevige regen- en onweersbuien. Na donderdag valt de temperatuur terug naar 22 graden. Dat is normaal voor half augustus.
De zomer telt tot nu toe achttien officiële zomerse dagen. Dit zijn er twee meer dan normaal in de periode van 1 juni tot en met 8 augustus. De zon heeft deze zomer tot dusver gemiddeld over het land 542 uur geschenen. Dat is honderd uur meer dan normaal.
Gemiddeld over het land is tot nu toe 133 mm regen gevallen tegen 166 mm normaal. Daarmee is het een vrij droge zomer. Vooral juni was droog.

Zomerse taferelen bij het Henschotermeer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.