Verdrukking bij Woolloomooloo, elf bezoekers naar ziekenhuis

UTRECHT - Bij studentendisco Woolloomooloo in Utrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere mensen bekneld geraakt door een verdrukking. Een man uit Bunnik raakte gewond, tien slachtoffers hadden volgens een woordvoerder van de uitgaansgelegenheid ademhalingsproblemen.
Het incident aan het Janskerkhof vond rond 03.00 uur plaats. De politie kwam na een melding bij de kroeg omdat er grote drukte was ontstaan bij de ingang. Daarbij was een meisje gestruikeld, waarna ook andere bezoekers ten val waren gekomen.

BEWUSTELOOS

Bij de ingang troffen agenten een 19-jarige Bunniker bewusteloos op de grond. De man is met een gebroken oogkas naar het ziekenhuis vervoerd. Waarschijnlijk is hij onder de menigte terecht gekomen en daarbij gewond geraakt.
Tien andere bezoekers moesten naar het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen, maar zij konden snel uit het ziekenhuis worden ontslagen. Het 19-jarige slachtoffer maakt het gezien de omstandigheden goed, maar moet wel geopereerd worden.
De Woolloomooloo is de uitvalsbasis voor studenten van het Utrechtsch Studenten Corps (USC). Het incident was aanleiding voor de politie om het feest af te blazen. Gemeente, brandweer en het café gaan kijken hoe dit soort incidenten in de toekomst voorkomen kan worden.
In een verklaring laat het Utrechtsch Studenten Corps weten dat er extra maatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat een dergelijke situatie nog eens plaatsvindt. Het gaat om de inzet van extra portiers.

Woordvoerder USC over de verdrukking bij de Woolloomoolo in Utrecht
Verdrukking bij Woolloomooloo, elf bezoekers naar ziekenhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.