Drukte bij reddingsmaatschappij vanwege zomerweer

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het mooie weer zorgt voor drukke tijden voor de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij. Met een boot gaan de vrijwilligers het Eemmeer op om zwemmers in nood te redden en te helpen wanneer boten vastlopen in ondiep water.
Zondag was een rustige dag met nauwelijks wind en dus hoefde de reddingsmaatschappij niet in actie te komen. Toch kan het altijd misgaan. "We hebben hier op hete dagen wel eens te maken met reanimaties, maar ook bootbranden komen voor", aldus vrijwilliger Jasper Jurgens.
Tijdens onstuimig weer, zoals de zomerstorm van twee weken geleden, is het werk heel intensief. De vrijwilligers worden dan regelmatig afgewisseld. Iedere keer als de reddingsmaatschappij uitrukt, worden de ervaringen na afloop geëvalueerd. Volgens Jurgens is dat belangrijk, zeker na heftige situaties. "Soms krijgen medewerkers hulp van Slachtofferhulp. Het is altijd belangrijk om er met elkaar over te praten en meestal is dat voldoende."
De reddingsmaatschappij heeft momenteel de handen vol aan boten die vastlopen in waterplanten. Die zijn hier een aantal jaar geleden uitgezet om de kwaliteit van het water te verbeteren.
De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij is altijd op zoek naar vrijwilligers. Iedereen vanaf 18 jaar die in goede gezondheid is kan zich aanmelden. Daarnaast is er behoefte aan meer donaties, zodat het werk goed gedaan kan blijven worden.

Drukte bij reddingsbrigade vanwege zomerweer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.