Politie lost waarschuwingsschot in Zeist na achtervolging

ZEIST - De politie in Zeist heeft maandagochtend op de Heideweg twee personen opgepakt vanwege een verdachte situatie. Dat gebeurde na een achtervolging over de A12.
De politie zag rond 04.30 uur een automobilist op hoge snelheid bij Maarn over de snelweg rijden, die bij het zien van de politie z'n lichten doofde. Het voertuig ging er daarna op hoge snelheid vandoor. Een achtervolging volgde richting Zeist, waarbij er voorwerpen uit het raam van de auto werden gegooid.
Op de kruising van de Driebergseweg met de Heideweg hield de politie de auto tegen door middel van een wegblokkering. Een agent loste een waarschuwingsschot omdat de verdachten dreigden ervandoor te gaan. De politie hield twee inzittenden aan, een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 20-jarige man uit Utrecht.

SIGNALEMENT

De bestuurder van de auto wist te ontkomen. De politie stuurde daarop een Burgernet-melding uit. Gezocht wordt naar een getinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij had een trui aan met een lichtkleurig bloemmotief en een lichte broek.
Waarom het trio op de vlucht sloeg en wat ze precies uit het raam hebben gegooid is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek.

Politie lost waarschuwingsschot in Zeist na achtervolging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.