Burgemeester Stichtse Vecht start zomerstage op Nyenrode

STICHTSE VECHT - Om zijn gemeente nog beter te leren kennen, start burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht vandaag met een reeks zomerstages. Gedurende een week gaat hij onder meer aan de slag op een partyboot, in de thuiszorg, een kringloopwinkel en een zwembad. Vandaag start hij op Nyenrode Universiteit.
"Nyenrode is een belangrijke universiteit in onze gemeente en ik ga kijken wat daar gebeurt. Ik krijg een rondleiding en ga praten met allerlei mensen", vertelt Witteman aan Radio M Utrecht. Hij zal ook meewerken op de universiteit, maar wat zijn werkzaamheden precies worden hoort hij later op de dag.

TOERISME

Later in de week volgen ook nog andere stages. "Morgen ga ik naar Rederij de Tijd. Toerisme en de Vecht zijn belangrijk voor de gemeente. Ik ga de schipper helpen en kijken of alles goed loopt. Tegelijkertijd kijk ik dan: wat betekent dat toerisme langs de Vecht en wat komt er allemaal bij kijken en wat kan de gemeente betekenen?"
Witteman deed eerder een oproep aan alle inwoners van zijn gemeente voor een stageplek, om zo organisaties, instellingen en bewoners nog beter te leren kennen. De burgemeester trekt daar elk jaar een week voor uit. Eerder deed hij dit ook als wethouder in Leiden en gedeputeerde in Flevoland.

BEGRIJPEN

"Deze stages loop ik om dingen binnen de gemeente beter te begrijpen. Het hele jaar neem je beslissingen op het gemeentehuis en dat is soms ver weg van waar het echt gebeurt", zegt Witteman. "Die weken in de zomer gebruik ik om beter te zien wat er aan de hand is in de gemeente. Dan heb je de rest van het jaar het idee wat die beslissingen betekenen voor mensen."
Op zijn weblog en Facebook-pagina zal de burgemeester verslag doen van zijn stages.

Burgemeester Stichtse Vecht start zomerstages
Burgemeester Stichtse Vecht loopt zomerstages

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.