Handtekeningenactie tegen sluiting zorgcentrum Soesterberg

SOESTERBERG - Opnieuw een protest tegen de sluiting van zorgcentrum De Heybergh in Soesterberg. Bewoners hebben handtekeningen verzameld.
De handtekeningen worden maandag aangeboden aan wethouder Van der Torre op het gemeentehuis. Bijna iedereen in Soesterberg heeft zijn handtekening gezet om de sluiting in ieder geval een jaar uit te stellen.
Daaruit blijkt wel hoe de sluiting leeft in het dorp, zegt voorzitter Ans Oude Geerdink van het actiecomité. "Er is eigenlijk weinig tot geen zorg in het dorp voor handen. De Heybergh is eigenlijk onze pleisterplaats waar we steeds naar toe kunnen als er iets is, met onze ouderen."
Volgens stichting Zorgpalet, waar De Heybergh onder valt, is er geen andere optie dan sluiting.
Wethouder Peter van der Torre laat weten: "Het college is van mening dat als je in Soesterberg opgroeit, je er ook oud moet kunnen worden. Zij zet zich vol in voor behoud van de verpleegplaatsen in Soesterberg. Wij zijn dan ook blij met de ondersteuning in de vorm van acties en initiatieven die in het dorp tot stand komen. Het laat de kracht van de samenleving zien. We nemen de handtekeningen graag in ontvangst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.