Kritiek op politie na horlogeroof Croeselaan

UTRECHT - Een man uit Heemskerk die vorige week op de Croeselaan in Utrecht werd beroofd van twee peperdure horloges, is bepaald niet te spreken over het handelen van de politie.
De man had de horloges te koop gezet op Marktplaats. Hij vond een geïnteresseerde en sprak met hem af in een restaurant van het Beatrix Theater aan.Toen de Heemskerker met hem naar zijn auto liep, griste de klant het horloge weg.
Op dat moment kwam de auto van een vriendin van de dader, met nog drie of vier andere inzittenden, aanscheuren. De dief stapte in en vluchtte in de richting van de Vondellaan. Camera's hebben de dader mogelijk vastgelegd, maar volgens de Heemskerker heeft de politie in Utrecht hiermee niets gedaan.
Een dag later vond de man de gestolen horloges terug op een internationale website waar juweliers sieraden aanbieden. De man tipte de Utrechtse politie, maar die deed volgens hem wederom niets. Het slachtoffer besloot daarom contact te zoeken met de Antwerpse politie, die de horloges terugvond.
"Vanaf het eerste moment dat wij ons daar meldden, werden wij ontzettend goed geholpen", vertelt de Heemskerker. "Binnen tien minuten zei de teamleider: we gaan invallen doen bij beide juweliers."
De politie in Utrecht zegt dat de zaak wel degelijk in behandeling is genomen, maar dat de man erg snel heeft gehandeld. "Wij kunnen niet zomaar bij een Belgisch adres binnenvallen. Daar is toestemming voor nodig. We hebben te maken met allerlei procedures die nu eenmaal tijd kosten", laat een politiewoordvoerder weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.