PVV verspreidt billboards met Koran-citaat in Utrecht

UTRECHT - "Maar de vrouw van wie jullie ongehoorzaamheid vrezen, vermaant haar, laat haar alleen in haar rustplaatsen en slaat haar." Deze Koran-tekst is te lezen op een aantal billboards in Utrecht. Het gaat om een actie van de PVV in de provincie.
Het is volgens de partij een reactie op de onlangs geplaatste billboards van Stichting Tasmim. Daarop staat een tekst van de profeet Mohammed: "De beste zijn degene die het beste zijn naar hun vrouwen." De stichting hoopte dat de posteractie een positieve bijdrage zou leveren aan het imago van moslims.
Fractievoorzitter René Dercksen: "Toen er in de straten van Utrecht posters verschenen met een tekst alsof de vrouw in de islam níet minderwaardig en onderdanig wordt behandeld, leek het ons wenselijk om dan op dezelfde manier aandacht te vragen voor deze misstanden via het plaatsen van billboards."
Ook de conclusie van het Verwey Jonker Instituut dat vaststelde dat alleen al in Den Haag 200 tot 250 vrouwen in gedwongen isolement leven staat op het billboard.
Dercksen: "Het Verwey Jonker Instituut stelde vast dat een forse groep vrouwen in Den Haag elke vorm van mensenrechten wordt onthouden. Dat is in andere steden natuurlijk niet anders. Deze vrouwen zitten letterlijk gevangen in hun huizen, natuurlijk vooral als gevolg van de toenemende islamisering. Maar de gehele politiek correcte media van NPO tot RTL zweeg als het graf. Men kneep weer eens een multicultureel oogje toe."
In een reactie op de posters zegt Stichting Tasmin dat de PVV de woorden uit de Koran uit de context rukt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.