Walmende dubbeldekkers tuffen door milieuzone

UTRECHT - De aanwezigheid van oude Engelse dubbeldekkerbussen in de Utrechtse binnenstad doet de wenkbrauwen fronsen.
Studenten in spé die meedoen aan de Utrechtse Introductietijd (UIT) worden door de stad gereden in de oude diesels. De bussen laten een walmende stank achter in de milieuzone. Hoe kan dit, vragen Utrechters zich af. Wordt er met twee maten gemeten of een oogje dichtgeknepen? Nee, zo blijkt. In de milieuzone mogen diesel-touringcars zonder dagontheffing rijden, als ze als touringcar geregistreerd staan bij de RDW. Vervoerder P. Verbeek laat weten dat dit het geval is.
De milieuzone geldt voor dieselauto's en vrachtwagens van voor 2001. In een aantal gevallen zijn er ontheffingsmogelijkheden. Enkele categorieën bijzondere voertuigen zijn uitgezonderd van de standaard-toegangscriteria, zoals brandweerwagens en kraanvoertuigen en verhuisauto's. Voor deze voertuigen geldt als voorwaarde dat ze niet ouder dan dertien jaar mogen zijn. Anders moet een dagontheffing worden geregeld.
Utrecht gaat de milieuzone ieder jaar evalueren. De gemeenteraad bekijkt dan of het nodig is om de maatregel uit te breiden.

Walmende dubbeldekkers tuffen door milieuzone

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.