Voetjes van de vloer tijdens eerste avond UIT

UTRECHT - Toekomstige studenten die meedoen aan de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), zijn de introductieweek goed gestart met een feestje maandagavond in TivoliVredenburg. Het muziekcentrum in de binnenstad is dit jaar de uitvalsbasis van de 3800 deelnemers.
Net als vorig jaar wordt er streng gecontroleerd op alcoholgebruik. Zo schenken barren geen sterke drank, maar alleen bier, wijn en fris. Wel zijn er happy drinks, dat zijn alcoholvrije cocktails zodat er voor minderjarige studenten toch een afwisselend drankje is.
Ook worden er polsbandjes ingezet. Wie nog geen 18 is, krijgt een zwart bandje. Meerderjarigen krijgen een groen bandje. De organisatie controleert streng, vertelt organisator Michiel van Beers. "Mochten minderjarige studenten toch betrapt worden, dan worden ze apart genomen door de organisatie en worden er passende maatregelen genomen."
Dinsdag maken de toekomstige studenten kennis met verschillende Utrechtse studentenorganisaties. Daarnaast zijn er weer allerlei sociale en culturele evenementen georganiseerd door de hele binnenstad en de Uithof.
De introductieweek duurt nog tot en met donderdag.

Voetjes van de vloer tijdens eerste avond UIT

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.