Zoektocht naar Sandra García Geraldino zonder resultaat

UTRECHT - De zoekactie naar de verdwenen Sandra García Geraldino op de Vecht bij Zuilen heeft nog niets opgeleverd. De politie zocht dinsdag naar aanleiding van een tip met een onderwatercamera, een hond en sonarapparatuur in het water. Ook vloog er weer even een helikopter boven het gebied. Tegen 16.00 uur pakte de politie de spullen weer in.
De zoekactie spitste zich in de middag toe op de De Muinck Keizerbrug. Onder de brug werd gezocht met een onderwatercamera. De politie bestudeerde op de kant de beelden en de omgeving was deels afgezet. De zoekactie in de Vecht trok veel bekijks.
De brug waaronder de politie zocht, ligt vlakbij de woning van de 42-jarige Silvester L. aan het Vechtplantsoen. Hij is de ex-man van Sandra en zit sinds vorige week vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Zijn voorarrest werd vandaag met twee weken verlengd.
De politie onderzoekt ook een mogelijk verband met een autobrand van afgelopen nacht op de J.M. De Muinck Keizerlaan, vlakbij de Vecht. Daar brandde vannacht een Mercedes met een Spaans kenteken uit. Het voertuig is afgevoerd voor onderzoek.
Van de 45-jarige Sandra is sinds 31 juli niets meer vernomen. De vrouw was die dag nog op bezoek bij het consulaat om advies en juridische bijstand te vragen in de voogdijzaak om haar kinderen. Het consulaat bevestigt aan RTV Utrecht dat Sandra op bezoek is geweest. De vrouw werd op die dag ook nog gezien bij het Vechtplantsoen.

ONDERZOEK

De politie denkt dat García Geraldino door een misdrijf om het leven is gekomen. Daarom is er dinsdag een zogenoemd team grootschalige opsporing opgezet van enkele tientallen rechercheurs. Dat houdt in dat er meerdere facetten binnen de politie worden aangespoord om onderzoek te doen.
Maandag is het huis van L. aan het Vechtplantsoen in de wijk Zuilen uitgebreid doorzocht. Ook werd een helikopter ingezet. Onduidelijk is of dat iets bruikbaars heeft opgeleverd. De woning is nog altijd afgeplakt.

BUITENLAND

Sandra komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. De vermissing wordt in dat land op de voet gevolgd door verschillende media. Volgens televisiestation CDN uit dat land verbleef de vrouw wisselend in Spanje en Nederland.
Het paspoort van Sandra zou in de woning van de man zijn gevonden. De tv-zender meldt dat de verdachte ook de identiteitspapieren van de kinderen in zijn bezit had uit angst dat Sandra de kinderen wilde meenemen. Dat zou ze al een keer hebben gedaan meldt CDN.

SIGNALEMENT

Sandra heeft een donkere huidskleur, is 1.60 meter lang, heeft stijl zwart haar en bruine ogen. Ze spreekt geen Nederlands.
Op het moment van haar verdwijning droeg ze donkerblauwe jeans, een spijkerjasje, turqoise blouse met spaghettibandjes, zwarte sleehak schoenen en een felgekleurde sjaal. Zij droeg ook een ketting met blauwe bolletjes en bijpassende armband en had een tas bij zich van blauw leer.
Mensen die weten waar ze is, kunnen contact opnemen met de politie.

Verslaggever Floris Prenger over de zoektocht naar Sandra García Geraldino.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.