Gefilmde inbreker duikt na maanden op in Wittevrouwen

UTRECHT - Een man die maart dit jaar is gefilmd tijdens een woninginbraak is gevonden. De 34-jarige verdachte leidde de afgelopen maanden een zwervend bestaan, maar de politie heeft hem bij toeval kunnen aanhouden in de Utrechtse wijk Wittevrouwen.
Op zaterdag 7 maart rond 20.50 uur zagen bewoners van het huis op hun tablet dat de bewakingscamera in hun woning werd geactiveerd. Terwijl zij zich op grote afstand van huis bevonden legde de camera vast dat een onbekende man door hun huis rondliep en apparatuur loskoppelde en meenam.
De politie ging met spoed naar het opgegeven adres, maar kwam net te laat om de verdachte op heterdaad te betrappen. De agenten herkenden de man wel op de beelden van de camera en deden een onderzoek naar zijn verblijfplaats.
De gezochte inbreker bleef echter uit handen van de politie, tot zaterdag. Surveillerende agenten controleerden de verdachte toevallig op de Poortstraat in Utrecht tijdens een routineonderzoek. Hierbij bleek dat de man stond gesignaleerd voor de inbraak en een aantal opgelegde vonnissen. De verdachte zit vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.