Opnieuw zes jaar cel voor serieaanrander

UTRECHT - Het Gerechtshof in Arnhem heeft serieaanrander Eduard M. uit Nieuwegein veroordeeld tot zes jaar cel, dezelfde straf als de rechtbank hem eerder al oplegde. Hij moet wel meer schadevergoeding betalen: in totaal 1670 in plaats van 1300 euro.
Het hof acht bewezen dat hij twee verkrachtingen en een aanranding heeft gepleegd in de Utrechtse binnenstad. In juni en november 2013 werden twee 18-jarige studentes onder bedreiging van een nepwapen gedwongen om een man oraal te bevredigen. In juni 2014 werd een studente door de man in het gezicht geëjaculeerd.
De Nieuwegeiner werd vorig jaar opgepakt dankzij een DNA-verwantschapsonderzoek. Slachtoffers hadden het sperma van de verdachte uitgespuugd. Het onderzoek naar dit DNA leidde naar de broer van de verdachte en uiteindelijk naar M.. Er was sprake van een 100 procent match.

WIET

M. heeft gezegd dat hij zich door het roken van verkeerde wiet niets kan herinneren van zijn daden. Maar de rechters geloven dat verhaal niet. Volgens een psychiater is het ook onwaarschijnlijk dat M. zich helemaal niets meer kan herinneren.
De rechtbank in Utrecht hield bij de uitspraak in februari rekening met het feit dat de Nieuwegeiner zijn lustgevoelens voorop stelde en zich niet bekommerde om zijn slachtoffers. De gebeurtenissen leidden tot grote onrust in de Utrechtse binnenstad.
Eduard M. is niet dezelfde als de 17 juli 2014 opgepakte vermeende serieverkrachter Gerard T. (51, ook uit Nieuwegein), die bij de Uithof tussen 1995 en 2001 meerdere vrouwen zou hebben verkracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.