Lage Vuursche verwacht drukte op sterfdag Friso

LAGE VUURSCHE - Het is woensdag twee jaar geleden dat prins Friso overleed en daarom verwacht Lage Vuursche extra dagjesmensen. Friso ligt in het dorp begraven, sindsdien is het druk op de begraafplaats.
De gemeente plaatste in juli 2014 dranghekken bij de Stulpkerk vanwege de drukte in de zomervakantie. De dagelijkse bezoekers zorgden voor overlast in het dorp, omdat de bezoekers hun auto schots en scheef in de onverharde berm parkeerden.

ZUURSTOFTEKORT

Friso stierf op 12 augustus 2013 op 44-jarige leeftijd op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De tweede zoon van prinses Beatrix werd in februari 2012 bedolven onder een lawine, nadat hij zich in het wintersportgebied van Lech buiten de piste had begeven. Hij werd na ruim een kwartier onder de sneeuw gevonden en ter plaatse gereanimeerd, maar hij had een ernstig zuurstoftekort opgelopen.
Na behandeling op de intensive care Innsbruck werd de prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn, een toestand waar hij nooit meer uitgekomen is. Anderhalve maand voor zijn overlijden werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.
De prins laat zijn vrouw prinses Mabel en hun twee dochtertjes gravin Luana en gravin Zaria achter.

Het is nog altijd druk op de begraafplaats in Lage Vuursche.
Het is nog altijd druk op de begraafplaats in Lage Vuursche.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.