Gevolgen stormachtig weer blijven beperkt in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De nachtelijke regen- en onweersbuien die over ons land trokken lijken in de provincie Utrecht nauwelijks voor problemen te hebben gezorgd. Wel kwamen er enkele meldingen van wateroverlast uit onder meer Nieuwegein, De Meern, Vianen en Baarn. In De Bilt vloog een busje in brand door blikseminslag. Ook op het spoor ging het mis.
Rond 1.00 uur sloeg de bliksem in op de spoorlijn tussen Vleuten en Woerden. Daardoor konden er een uur lang geen treinen rijden tussen Utrecht en Gouda.
Ook een aantal huizen in de provincie werd door bliksem getroffen. De brandweer voorkwam dat het vuur zich uitbreidde. Overigens sloeg ook bij de brandweerkazerne in Vleuten de bliksem in.
Door de grote hoeveelheid regen zakte de grond weg onder een zware vrachtwagen in Baarn. Op de oprit van de oude gemeentewerf aan de Geerenweg kwamen de dit jaar gelegde glasvezelkabels bloot te liggen. Hoewel het erop lijkt dat ze niet diep genoeg zijn aangelegd bleven de kabels ongeschonden.
Volgens weerbureau Weeronline.nl in Zeist hebben de buien in het hele land zo'n 43.000 bliksemontladingen veroorzaakt. Er werden zware windstoten gemeten en in Noord-Brabant en rond Den Haag is op veel plaatsen meer dan 20 milimeter regen gevallen. Bij Den Haag en Rotterdam werden snelwegen afgesloten vanwege een omgewaaide boom en water op de rijbaan.

Beelden van blikseminslagen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.