Baarnse hondenbaasjes boos over stenen rand om vijvertje

BAARN - Hondenbaasjes in Baarn zijn niet blij met de geplande renovatie van de Kleine Kom in het Baarnse Bos. Er komt een stenen rand om het vijvertje waardoor zwemmende honden niet meer zelfstandig op de kant kunnen klimmen.
Staatsbosbeheer maakte eerder de Grote Kom, een andere vijver in de buurt, 'hondonvriendelijk'. Nu dat ook met de Kleine Kom dreigt te gebeuren, zijn hondenbezitters een Facebook-pagina gestart om te demonstreren.
"We zijn niet tegen een renovatie van de Klein Kom, maar het moet wel natuurlijk blijven", zegt hondenbezitter Brenda. "Honden kunnen door de stenen rand straks niet meer zelfstandig het water uit."

STAATSBOSBEHEER

Staatsbosbeheer zegt dat de renovatie noodzakelijk is. Het waterpeil zakt en een betonconstructie moet dat proces tegenhouden.
Bovendien wordt er bij de renovatie rekening gehouden met de honden. "Onder water komt een talud, een uittreedplaats voor honden. Die wordt heel breed en er komen rubberen ribbels op waardoor honden heel makkelijk het water uit kunnen."

ONVOLDOENDE

Toch nemen de hondenbezitters daar geen genoegen mee. Ze willen dat het moderne ontwerp voor de Kleine Kom van tafel gaat. Ze hebben al bezwaar aangetekend bij de gemeente. Hondenbezitter Jacqueline: "Dit plan is achter de tekentafel gemaakt, maar met de mensen die dagelijks gebruikmaken van de vijver is geen rekening gehouden."
Volgende week zaterdag geeft Staatsbosbeheer tekst en uitleg over het ontwerp voor de Kleine Kom, in het Baarnse Bos.

Hondenbezitters boos over de renovatieplannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.