Universiteit Utrecht weer beste van het land

UTRECHT - De Universiteit Utrecht is voor de dertiende keer op rij uitgeroepen tot beste onderzoeksuniversiteit van Nederland.
Dat blijkt uit de jaarlijkse Academic Ranking of World Universities van de Universiteit van Shanghai, die zaterdag is gepubliceerd. Wereldwijd staat Utrecht op de 56e plaats van de prestigieuze lijst. De universiteit van Groningen staat op plaats 75, Leiden op 82.
"Opnieuw hebben we een prachtige plek behaald en is er internationaal waardering voor ons onderwijs en onderzoek. Ik ben vooral erg trots op onze wetenschappers en studenten die zorgen voor deze constante kwaliteit", zegt Anton Pijpers, vice-voorzitter van het college van bestuur.

NOBELPRIJZEN

De lijst wordt aangevoerd door universiteiten in de Verenigde Staten: Harvard, Stanford, MIT en Berkeley. Op plaats vijf komt de eerste Europese universiteit, die van het Britse Cambridge.
De onderzoekers uit Shanghai kijken onder meer het aantal Nobelprijzen dat is gewonnen door oud-studenten en het aantal artikelen dat is gepubliceerd in de wetenschappelijke tijdschriften Nature en Science.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.