Zoekhonden vinden dode bij J.M. De Muinck Keizerbrug Utrecht

© Aneo Koning
UTRECHT - Jeanette Kruit van Signi zegt tegen RTV Utrecht dat het team op een "verstoring in de grond" stuitte en ging graven. Uiteindelijk troffen de teamleden een lichaamsdeel aan. Daarop waarschuwden ze direct de politie. Het consulaat van de Dominicaanse Republiek meldt aan de regionale omroep dat de familie van García Geraldino zondagmiddag naar Barcelona was vertrokken, maar inmiddels weer onderweg is naar Nederland.
BOSJES
De politie heeft onder meer de bosjes aan de Franciscusdreef afgezet en de Forensische Opsporing aan het werk gezet. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat. Meer dan dat er onderzoek wordt gedaan wil een woordvoerder van de politie er nog niet over kwijt.
De vindplaats is vlakbij het adres van Silvester L., de 42-jarige ex-man van Sandra García Geraldino. De van geboorte Dominicaanse vrouw wordt sinds 31 juli vermist. Mogelijk is de 45-jarige García Geraldino slachtoffer van een misdrijf geworden.
HUIS
Silvester L., die aan de overkant van de Vecht in Zuilen woont, zit vast. Zijn appartement werd door de politie voor enkele dagen met zwart plastic afgeplakt. Het plastic is sinds donderdag verwijderd en zondagavond was te zien dat er politieagenten in het huis liepen.
Aan de vermissing van García Geraldino werken 25 rechercheurs. De politie hield afgelopen week al een grote zoekactie op het water en bij de oever van de Vecht. Ook bij de plaats waar het lichaam is gevonden hebben agenten met honden gezocht. Toen werd er niets gevonden.
Politieonderzoek bij vindplaats stoffelijk overschot in Utrecht
© Aneo Koning
© Aneo Koning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.