Juridische strijd rond boetetunnel De Klomp barst los

VEENENDAAL - Automobilisten die bezwaar hebben aangetekend tegen een boete omdat ze door het tunneltje onder de A12 bij De Klomp zijn gereden, krijgen binnenkort meer duidelijkheid. Nog altijd heerst er onvrede over de verkeerssituatie.
Weggebruikers die door de tunnel rijden, ontvangen een boete van 97 euro. Volgens veel automobilisten wordt nog steeds onduidelijk aangegeven dat auto's daar niet mogen rijden. Om te voorkomen dat automobilisten door de tunnel rijden, plaatste de gemeente Ede in 2013 een flitspaal. Sindsdien stromen de bekeuringen binnen.
Ellen Gerritsen is een van de weggebruikers die een bon ontving omdat ze per ongeluk door de tunnel reed. "Ik had toen helemaal niet in de gaten dat ik daar niet door mocht en heb uiteindelijk een boete gekregen van 97 euro", vertelt ze.
"De weg loopt geleidelijk over van de weg naar een fietspad en voor je er erg in hebt, zit je in die tunnel", vertelt Gerard van Barneveld. "Er staan veel borden die men daar niet verwacht en die misleidend zijn. Op de tunnel staat bijvoorbeeld een maximale doorrijhoogte van 3,5 meter, daarmee wek je de indruk dat je eronderdoor mag."

FACEBOOK

De zoons van Van Barneveld kregen ook een boete. Daarom richtte hij een Facebook-pagina op voor mensen die gedupeerd zijn door de verkeersmaatregel bij het tunneltje. "Er zijn dit jaar inmiddels 3000 boetes verstrekt. Via mijn Facebook-pagina kun je gebruikmaken van mijn bezwaarschrift en ik krijg nog wekelijks tien mails", vertelt Van Barneveld.
Gerritsen diende ook een bezwaarschrift in en ontving onlangs bericht hierover. "Ik heb een brief gekregen dat het op 28 augustus door de kantonrechter in behandeling wordt genomen, dus dan zijn we eigenlijk bijna twee jaar verder."
Of het verschil zal uitmaken is maar de vraag. Recent heeft de rechtbank een dag uitgetrokken voor een honderdtal bezwaarmakers en geen van hen heeft toen volgens de gemeente Ede gelijk gekregen. De gemeente verwacht dat er de komende tijd nog veel meer zaken zullen volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.