Begraven lichaam is van Sandra García Geraldino

© Aneo Koning, beeldbewerking RTV Utrecht
UTRECHT - García Geraldino was sinds 31 juli spoorloos. Haar ex, de 42-jarige Silvester L., zit al enige tijd vast. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en het verbergen van het lichaam. L. woont aan het Vechtplantsoen in Zuilen, vlakbij de plek waar de vrouw is aangetroffen. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland.
Het stoffelijk overschot werd zondagmiddag gevonden door een team van Signi Zoekhonden. Een van de honden sloeg aan op een geurspoor. De onderzoekers stuitten op een verstoring in de grond en gingen graven. Uiteindelijk troffen ze een lichaamsdeel aan. De hondengeleiders waren op eigen initiatief gaan zoeken naar de vermiste vrouw.
Het lichaam lag begraven in de bosjes bij de J.M. De Muinck Keizerbrug en de Franciscusdreef. Het gebied werd afgezet zodat de Forensische Opsporing aan het werk kon.
Aan de zaak werken 25 rechercheurs. De politie hield afgelopen week al een grote zoekactie op het water en bij de oever van de Vecht. Ook bij de plaats waar het lichaam is gevonden hebben agenten met honden gezocht. Toen werd er niets gevonden.
De van oorsprong Dominicaanse Sandra verbleef afwisselend in Spanje en Nederland. Samen met haar ex heeft ze een tweeling. Er zou onenigheid zijn geweest over de voogdij. De vrouw was op de dag van haar verdwijning nog op bezoek bij het consulaat om advies en juridische bijstand te vragen.
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.