Goud voor Doornse op WK beroepen

DOORN - Nadine Klingen uit Doorn heeft de hoofdprijs binnengesleept tijdens de wereldkampioenschappen beroepen in Brazilië. De oud-student volgde een opleiding tot etaleur en is in haar categorie de beste van de wereld.
Het WK beroepen vond afgelopen week plaats in São Paulo, waar 1200 jongeren uit de hele wereld hun toekomstige beroep kwamen vertegenwoordigen. Om in aanmerking te komen voor een WK-titel, moesten de studenten opdrachten uitvoeren waarvoor ze beoordeeld werden. Nadine kreeg de opdracht om een etalage te maken voor kinderen.

FELICITATIES

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug feliciteerde zijn plaatsgenoot met de overwinning. "Nadine Klingen gefeliciteerd met het behaalde goud (etaleren) op de @WorldSkills", twitterde hij even na middernacht.
Ook minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bracht haar felicitaties over aan de Doornse kandidaat. "Het was prachtig om te zien hoe onze Nederlandse uitblinkers vakkundig en geconcentreerd aan het werk waren", aldus Bussemaker, die zelf ook aanwezig was bij het wereldkampioenschap.
Andere deelnemers uit de provincie Utrecht vielen buiten de prijzen. Jessica ten Voorden uit Doorn kwam uit in de categorie verpleegkunde en behaalde de vijfde plaats. Lotte van Wandelen uit Amersfoort vertegenwoordigde het beroep van schoonheidsspecialist.
Ons land deed met 35 kandidaten mee in dertig beroepen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, bloembinden, lassen, tegelzetten en webdesign. Het gaat om jongeren die via het mbo een stageplek hebben of in een leerbedrijf aan de slag zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.