"Ik dacht: Sandra moét daar liggen"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De confrontatie met de dood bezorgt haar slapeloze nachten, zegt Jeanette Kruit. Zondag zocht ze in Utrecht met haar hond Peddel en vrijwilligers van Stichting Signi Zoekhonden naar Sandra García Geraldino en stuitte daarbij op een lichaam. Schokkende ervaringen weerhouden haar er toch niet van om naar vermisten te speuren.
De hondengeleidster reed zondag in anderhalf uur van het Noord-Brabantse Bakel naar Utrecht om te gaan zoeken. "Ik dacht: ze moet daar zijn, ze moet daar liggen. Zo eigenwijs als we zijn, gaan we dan toch nog een keer kijken." Hond Peddel sloeg alarm. Het team zag omgewoelde aarde en begon te graven. "Toen zag ik een stuk van een arm. Op het moment dat je dat ziet, denk je wel 'Och mens, daar lig je dan.'"

WENNEN

Peddel is een van de beste speurders van Signi. Al vaker spoorde hij lichamen op. Wennen doet het nooit, vertelt Kruit tegen RTV Utrecht. "Ik heb slecht geslapen. Het idee dat iemand meent het recht te hebben een ander dood te maken, dat vind ik niet te verkroppen."
De politie zocht vorige week op dezelfde plek naar het lichaam van Sandra, maar zonder resultaat. Kruit: "Ik ga ervan uit dat iedereen zijn werk goed wil doen, maar daar moet je misschien ook een factortje geluk bij hebben."

Jeanette Kruit vertelt over de vondst van het lichaam in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.