"Renswoude meest vruchtbaar door groei gemeente"

© RTV Utrecht
RENSWOUDE - Renswoude is de meest vruchtbare gemeente van het land omdat de gemeente groeiende is en veel inwoners heeft tussen de 15 en 35 jaar oud. Dat zegt wethouder Dick Vlastuin naar aanleiding van nieuwe cijfers van het CBS over het aantal geboortes in 2014.
"Renswoude heeft dit jaar net de 5000e inwoner gehaald, wij zijn een groeigemeente en we hebben veel jongeren. De categorie 15-35 jaar is heel hoog, dus daardoor zijn er veel jongeren die baby's kunnen krijgen", zegt Vlastuin.

DRUKTE

Patricia Bult is verloskundige in Renswoude en merkt dat het de laatste tijd drukker is in haar praktijk. "Soms denk ik: het is best wel pittig als het druk is, met name 's nachts als je je bed uit moet." Volgens haar zijn de cijfers over dit jaar tot nu toe gelijk aan 2014.
Een andere oorzaak is dat er veel protestants-christenen in Renswoude wonen. Ook de andere gemeenten in de top tien liggen in de zogenoemde Biblebelt: Staphorst, Rijssen-Holten, Barneveld, Reimerswaal, Alblasserdam, Scherpenzeel, Elburg en Zwartewaterland.
Maandag werd bekend dat er vorig jaar in Renswoude 94 baby's zijn geboren, een opvallend hoog aantal voor een kleine gemeente. De 94 baby's in Renswoude zijn goed voor een gemiddelde van 848 zuiglingen per 10.000 vrouwen tussen de 15 en 50. Dat is 82 procent meer dan het landelijke gemiddelde van 465.

"Renswoude meest vruchtbaar door groei gemeente"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.