Henk Westbroek leert senioren solliciteren

UTRECHT - Op de Neude in Utrecht vraagt het UWV woensdag samen met Henk Westbroek aandacht voor het hoge aantal 50-plussers zonder baan. In de provincie Utrecht zijn dit er al meer dan 13.000.
Aanleiding voor de actie is een artikel van Westbroek. "Ik schreef eens in het blad de Oud-Utrechter dat het zo moeilijk is voor ouderen om aan het werk te komen. Werkgevers laten jongeren voorgaan. Aan de ene kant logisch, maar ook heel vervelend voor ouderen. Want mag ik er ook even aan herinneren dat deze mensen heel veel kwaliteiten en ervaring hebben."
Volgens Westbroek missen de ouderen wel een belangrijke kwaliteit. "Ze weten niet meer hoe ze moeten solliciteren. Tegenwoordig heb je videosollicaties en morgen gaan we op de Neude laten zien hoe dit gaat. Ik ga tips geven, maar mensen mogen het ook op eigen manier doen als ze dat liever willen. Het is een Utrechtse pilot, maar misschien gaat dit wel het hele land door. Het begin is er in ieder geval."
Door de actie moeten werklozen 50-plussers in de toekomst vaker uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek. Volgens projectleider Betsie Gerrits zit daar het probleem. Nu ontvangen werkgevers vaak zoveel sollicitatiebrieven op een vacature dat ze te veel keuze hebben. "Wij zien in de praktijk dat mensen van 50 jaar en ouder dan buiten de boot vallen, niet uitgenodigd worden voor een gesprek. Ondanks alle ervaring en kennis die ze meebrengen."
De actie op de Neude zal tot 13.00 uur duren.

Henk Wesbroek over het UWV-project

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.