RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak-Sandra: "Focus politie lag op water na tip over plons"

1/2
UTRECHT -

Het lichaam van Sandra García Geraldino (45) is niet door de Utrechtse politie gevonden omdat de focus van de recherche op het water van de Vecht lag. Er was een tip binnengekomen over een gehoorde plons. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het begraven lichaam van Sandra werd zondag aangetroffen door vrijwilligers van Signi Zoekhonden in de buurt van de De Muinck Keizerbrug in Zuilen. De politie had eerder ook in dit gebied gezocht. Dat wierp de vraag op waarom de vrijwilligers het lichaam zo snel wisten te vinden en de recherche niet.


FOCUS

Volgens het OM is er sprake geweest van een verschillende focus. "De politie heeft op het water gezocht en in een aantal bosschages eromheen. Signi had echt de focus op de bosschages. Zij hebben met stokken in de grond geprikt waardoor er lucht vrijkwam en de honden het lichaam roken", zegt de woordvoerder van het OM.

De vinder van het lichaam, een vrijwilligster van Signi, zei echter zondag nog tegen RTV Utrecht dat het team ook van plan was om met een sonarbootje en honden op de Vecht te zoeken. Eerst werd er nog even in de bosjes gezocht en daar sloeg de zoekhond vrijwel direct aan.

Het OM vindt het vervelend dat er onduidelijkheid is ontstaan over de focus van de verschillende zoekacties en benadrukt juist erg veel waardering te hebben voor het werk van Signi Zoekhonden.


VINGERAFDRUKKEN

De identiteit van Garciá Geraldino is dinsdag met behulp van de Spaanse autoriteiten vastgesteld aan de hand van vingerafdrukken. Uit sectie blijkt dat ze door geweld om het leven is gekomen. Hoe de vrouw om het leven is gebracht kan justitie nog niet zeggen.

García Geraldino, van oorsprong Dominicaanse, woonde afwisselend in Spanje en Nederland. De ex van de vrouw zit vast op verdenking van moord dan wel doodslag. Het gaat om de 42-jarige Silvester L., die vlakbij de vindplaats van de vrouw woont. Het voormalige stel heeft een tweeling. Er zou ruzie zijn geweest over de voogdij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -