Eis half jaar cel voor vechtpartij afhaalrestaurant Veenendaal

VEENENDAAL - Justitie heeft dinsdag onvoorwaardelijke celstraffen van vijf en zes maanden geëist tegen twee mannen die zich eind maart tijdens een vechtpartij in Veenendaal buitensporig zouden hebben misdragen.
Eén van de twee kreeg begin maart ruzie met een bezoeker van een afhaalrestaurant aan de Kerkewijk. Buiten schoten zijn twee broers hem te hulp en daarbij zou vervolgens zijn geschoten en gestoken. Het 25-jarige slachtoffer wist na de vechtpartij zelf het ziekenhuis te bereiken en is daar aan een schotwond in zijn been en steekwonden behandeld.
Justitie vroeg echter vrijspraak voor het schieten en steken, omdat niet gezegd kan worden wie van de verdachten daarvoor verantwoordelijk was. De mannen worden daarom aangeklaagd voor openlijke geweldpleging. Volgens Justitie heeft het geweld de buurt geschokt en daarom is de eis extra hoog.

STRAFBLAD

Beide verdachten hebben een strafblad. De broer die zes maanden tegen hem hoorde eisen had nog twee voorwaardelijke straffen van drie maanden openstaan. Het OM wil dat hij die straffen alsnog uitzit en in totaal voor een jaar achter tralies gaat.
De derde vechtersbaas sloeg na de knokpartij op de vlucht en is ruim vijf maanden later nog steeds spoorloos. De politie is naar hem op zoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.