Justitie eist tonnen van bewoonsters 'Ferrari-kamp' Rhenen

RHENEN - De officier van justitie in Utrecht eist honderduizenden euro's van de vrouwen van twee veroordeelde hennephandelaren uit Rhenen. Dat schrijft De Gelderlander.
De vrouwen woonden op luxe woonwagenkamp waar februari 2013 een grote inval werd gedaan. Justitie verdenkt de twee van witwassen en stelt dat ze heben geprofiteerd van het misdaadgeld. De vrouwen en hun echtgenoten hebben jaren geen inkomen opgegeven bij de Belastingdienst.
De bewoners van het woonwagenkamp in Rhenen leidden lange tijd een luxe bestaan. Uiteindelijk deed hun opvallende levenstijl hen de das om. Bij de inval in 2013 trof de politie niet alleen twee Ferrari's en een Mercedes aan, maar ook dure horloges, sieraden, een waterscooter, een quad, een vuurwapen en tienduizenden euro's cash. Het geld zat verstopt in vuilniszakken, kinderschoentjes en een frituurpan.
Vorig jaar werd in deze zaak een groep mannen veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Ze runden samen diverse hennepplantages. De opbrengst werd witgewassen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.