Tweede grote storing bij Ziggo voorbij

UTRECHT - De storing bij Ziggo is voorbij. Sinds donderdagochtend 04.00 kunnen Ziggoklanten weer internetten. "Een enkeling zal zijn modem moeten resetten, maar in principe werkt alles weer", zegt een woordvoerder van het internetbedrijf. "We hebben de hele nacht met man en macht gewerkt om alles weer aan de praat te krijgen."
Ziggo werd woensdagavond voor de tweede dag op rij getroffen door een hackersaanval. Wie erachter zit is nog niet bekend. "We hebben contact opgenomen met het Nationaal Cyber Security Centrum. Er gaan video's rond op Youtube, waaruit zou blijken dat hackerscollectief Anonymous erachter zit. Of dat echt zo is, moet worden uitgezocht."
Of gedupeerde klanten schadeloos worden gesteld, is nog niet bekend. "Onze eerste zorg is in de lucht blijven. Daarna kijken we naar een tegemoetkoming", aldus de woordvoerder van Ziggo.
Van de 3,2 miljoen internetklanten van Ziggo had 60 procent last van de DDoS-aanval. De storing deed zich ook nu weer voor in het 'oude' Ziggogebied, voor de fusie met UPC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.