"Ex-VVD'ster Stichtse Vecht maakte gewoonte van witwassen"

STICHTSE VECHT - Ex-VVD-raadslid Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht heeft er volgens het Openbaar Ministerie een "gewoonte" van gemaakt om crimineel verkregen geld wit te wassen. Dat deed ze door onder andere een boot, een jetski, een caravan en auto's te kopen. Toen ze begin dit jaar werd gearresteerd, gaf ze de onderzoeksrechter een valse koopovereenkomst voor de boot.
Haar raadsman John Peters noemt de aantijgingen van het OM donderdag "volstrekt belachelijk". "Het OM blijft maar volhouden, terwijl ze niets kunnen bewijzen tegen mijn cliënt. Ze willen haar hoe dan ook helemaal kapotmaken'', meent hij. De Kruif moet maandag met zeven anderen voor de eerste maal voor de rechter verschijnen.

RELATIE

Volgens het OM vormde De Kruif met zeven mannen een criminele organisatie. "Die verdenking is zowel door de onderzoeksrechter als

door de raadkamer afgewezen. Maar toch komt justitie er weer mee", aldus Peters. De Kruif had een relatie met een van de verdachte mannen. In een telefoongesprek van die man met een andere verdachte viel haar naam en toen liet justitie volgens Peters niet meer los.
De ex-fractievoorzitster erkent dat ze voor 25.000 euro een boot kocht van een Amsterdammer. Die betaalde ze contant. Het bankafschrift heeft ze aan de politie gegeven. "Dat het OM beweert dat dat afschrift vals is, is te idioot voor woorden", stelt Peters.

HENNEPTEELT

De zeven mannen zouden op grote schaal hennep hebben gekweekt en daarin hebben gehandeld. De Kruif wordt niet verdacht van de hennepteelt. De rechtbank heeft maandag de hele dag uitgetrokken voor de zaak, maar zal niet inhoudelijk op de feiten ingaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.