Houtens lid motorclub No-Surrender opgepakt

HOUTEN - Een van de aangehouden leden van motorclub No-Surrender komt uit Houten. Hij is inmiddels weer vrij.
In Beuningen werden woensdag acht mannen aangehouden omdat ze de verzegeling van hun clubhuis negeerden. Het pand aan het Zonnebloemveld was op maandag 10 augustus op last van de burgemeester van Beuningen gesloten.
Om de clubleden de gelegenheid te geven om hun eigendommen uit het pand te halen, was afgesproken dat maximaal vier leden de gemeente in het pand zouden worden toegelaten, waarna ze onder toezicht spullen konden ophalen.
Toen de vertegenwoordiger van de gemeente 's morgens bij het pand kwam, bleek dat de verzegeling van het pand al was verbroken. Mede door intimiderend gedrag van tien motorclubleden die voor het pand stonden, voelde de medewerker zich genoodzaakt om hen toegang te verlenen.
Later bleken binnen vernielingen te zijn aangericht. Daarop is besloten om de leden van de motorclub die toen nog binnen waren, aan te houden. Op voorhand werd daarvoor de ME opgeroepen. De aanhoudingen verliepen echter rustig.
De verdachten, mannen van 19 tot 40 jaar oud, komen uit Beuningen, Arnhem, Houten, Zutphen en Renkum. Omdat de politie niemand als verdachte kon aanwijzen, is het achttal woensdagavond zonder proces-verbaal naar huis gestuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.