Drankrijder moet werken na zwaar ongeluk

IJSSELSTEIN - Een 42-jarige man uit IJsselstein, die met drank op een zwaar ongeluk veroorzaakte, is donderdag tot een werkstraf van 150 uur veroordeeld. Door het ongeluk vorig jaar december in Nieuwegein raakte zijn vrouw zwaargewond.
Ook mag hij twee maanden niet rijden en nog eens tien maanden als hij weer betrapt wordt achter het stuur met alcohol op, aldus de rechter.
De man was samen met zijn vrouw naar een feest geweest. Zij hadden daar allebei te veel gedronken, maar wilden niet op de taxi wachten die al gebeld was. Daarom stapte de man toch achter het stuur.
In Nieuwegein reed hij veel te hard door de bocht. De man verloor de controle over zijn voertuig en botste tegen een boom. Zijn vrouw raakte zwaargewond en moest uit de auto worden geknipt.
Het ongeluk en de nasleep daarvan hebben grote impact gehad op de drankrijder. Hij wordt iedere dag geconfronteerd met de gevolgen van het ongeluk doordat zijn partner nog steeds moet revalideren. Hij zegt spijt te hebben van het leed dat hij zijn familie hiermee heeft aangedaan.
Volgens de rechtbank is sprake van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedag. De verdachte heeft niet de voorzichtigheid en oplettendheid betracht die van een verkeersdeelnemer mag worden verwacht, aldus de rechter. Daarom is een werkstraf volgens de rechter op zijn plaats.
De rechter heeft er bij de straf rekening mee gehouden dat de man zijn baan zou kwijtraken als hij lange tijd niet kan rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.