Familie Sandra Garciá Geraldino: Sluit je aan bij stille tocht

UTRECHT - De familie van de overleden Sandra Garciá Geraldino hoopt dat veel mensen zich zullen aansluiten bij de stille tocht op vrijdagavond. Die staat niet alleen in het teken van de omgekomen Dominicaanse, maar wordt opgedragen aan alle vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.
De vrouw was een paar weken vermist totdat ze werd gevonden in de berm bij de Vecht in Utrecht. "Je staat ermee op en gaat ermee naar bed.", zegt een goede vriendin van de familie aan RTV Utrecht. "Dit einde hadden we niet kunnen weten. Je leven staat dan even stil."
De vrienden en familie hopen antwoorden te krijgen op wat haar precies is overkomen. "Wanneer is het gebeurd, hoe heeft het kunnen gebeuren en kon je dit voorkomen?", vraagt de vriendin zich af. "We hopen de komende tijd de rust weer terug te krijgen en met z'n allen dit te kunnen verwerken."

GEWELD

"Het is niet alleen Sandra die dit overkomt. Er zijn duizenden vrouwen over de hele wereld die dit meemaken", zegt de vriendin. "Ook die vrouwen willen we eren, maar het gaat met name om Sandra natuurlijk."
Mensen die mee willen lopen, wordt gevraagd om witte rozen mee te nemen, het symbool van de vrede. Het wordt op prijs gesteld als de kleding wit of paars is, de kleur van rouw, zegt de vriendin.
De stoet vertrekt om 18.00 uur vanaf crematorium Daelwijck aan de Floridadreef. De tocht eindigt bij de De Muinck Keizerbrug, waar haar lichaam zondag werd gevonden.
Het lichaam van de overleden vrouw gaat na vrijdag naar de Dominicaanse Republiek. Daar wordt ze begraven.

Gesprek met goede vriendin van omgekomen Sandra Garciá Geraldino

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.