Utrechter actief op WK Stratego in Waterloo

UTRECHT - Voor de één is het kinderspelletje, voor de ander een bijna professionele sport: Stratego. Dat laatste is het geval voor Anjo Travaille uit Utrecht. Hij doet mee aan het WK Stratego dat donderdag is begonnen.
Anjo is voorzitter van de Nederlandse Strategobond en hij is al jaren in de ban van het spel. Volgens de Utrechter is het bordspel meer dan alleen maarschalken, spionnen en verkenners schuiven
Het lijkt veel op poker, zegt hij. " Je moet continue inschatten wat ongeveer de kans is dat iemand met een hoog of een laag stuk komt. Je moet heel veel inschattingen maken met heel veel onbekenden. En dat lijkt heel erg op poker. Dan moet je ook steeds keuzes maken en kijken waar je je winst kunt pakken."

VOORBEREIDING

Professionele spelers gaan heel ver in het voorbereiden van een spelletje Stratego. Zo hebben ze mappen met tientallen uitgedachte startopstellingen en dragen sommige spelers zelfs zonnebrillen om hun ogen niets te laten verraden.
Het WK Stratego wordt van 20 tot 23 augustus gehouden in het Belgische Waterloo. Dat is de plek waar ook 200 jaar geleden de historische veldslag zich afspeelde. Die veldslag vormde ook een inspiratie voor het bordspel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.