Utrechtse Domtoren 96 miljoen euro waard

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft de Domtoren laten taxeren. In het taxatierapport staat dat het bekendste Utrechtse bouwwerk 96 miljoen euro waard is. Dat blijkt uit navraag van RTV Utrecht.
Volgens wethouder Geldof is het voor de verzekering noodzakelijk om de Dom te taxeren. "Dat was in het kader van de verzekering. Dan heb je een opstalverzekering en dan heb je een waarde nodig om te weten wat de verzekering moet kosten", aldus Geldof.

UTRECHTERS

Veel Utrechters kunnen maar moeilijk inschatten wat de waarde van de Dom is. "Ik schat vijftig miljoen", zegt iemand. Een ander noemt een bedrag van "maximaal tien miljoen".
Een jongetje op het Domplein heeft een nauwkeurige berekening gemaakt. Nadat hij de toren eens goed bekeken heeft, zegt hij dat de Dom 'wel 250 euro waard is'. Als de verslaggever hem confronteert met het werkelijke bedrag roept de jongen: "holy shit dat is veel".

VERKOOP

Utrechters hoeven niet bang te zijn dat de gemeente de Dom heeft laten taxeren om de toren daarna in de verkoop te zetten. "Wij zullen de Dom nooit verkopen", zegt wethouder Geldof. "Hij is van Utrecht en blijft van Utrecht".
Vanaf 1990 is de Dom eigendom van de gemeente Utrecht. Daarvoor was het Rijk de eigenaar van het markante bouwwerk.

Utrechtse Domtoren 96 miljoen euro waard

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.