Klanten van minderjarige prostituee voor de rechter

HILVERSUM/BAARN - Twee mannen staan binnenkort voor de rechter voor seks met een 15-jarige prostituee. Een Baarnaar zou hen met haar in contact hebben gebracht.
Seks met een minderjarige is strafbaar. Een 45-jarige Velsenaar en een man van 52 uit Wageningen worden daarom vervolgd. Hoofdverdachte in de zaak is de 23-jarige man uit Baarn. Hij zou vorig jaar seksadvertenties op internet hebben gezet en in Hilversum klanten voor het meisje hebben geregeld. Het geld dat zij met prostitutie verdiende pakte hij af.
De rechtzsaak tegen de Baarnse pooier en de man uit Velsen dient op 1 september in Utrecht. De man uit Wageningen moet later bij een andere rechtbank voorkomen.
In Utrecht heeft de rechtbank twee keer eerder straf opgelegd aan klanten die naar een minderjarige prostituee gingen. Beide keren kregen de mannen een korte celstraf, vergelijkbaar met de uitspraken in de Valkenburgse zedenzaak.
Justitie probeert ook een Utrechter achter de tralies te krijgen die in een kelderbox in Schiedam een prostituee van 16 jaar oud bezocht. Hij maakt deel uit van een groep van acht mannen die seks met haar zouden hebben gehad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.