Stille tocht in Utrecht: "Wij zijn allemaal Sandra!"

UTRECHT - Bij uitvaartcentrum Daelwijck aan de Floridadreef in Utrecht is de vermoorde Sandra García Geraldino in besloten kring herdacht. Vrienden en familieleden kwamen bij elkaar om stil te staan bij de dood van de vrouw. Even voor 18.00 uur ging de stille tocht van start met zo'n honderdvijftig deelnemers. "Todos somos Sandra", 'wij zijn allemaal Sandra', scandeerden ze tijdens het lopen.
"Ze was een voorbeeldmoeder, ze gaf haar leven voor haar kinderen. Wat wij vragen is gerechtigheid", zegt een van de aanwezigen. Ze vertelt dat Sandra de zus van een goede vriendin van haar was en dat ze elkaar kenden vanuit Barcelona, de woonplaats van García Geraldino. Het nieuws van Sandra's dood kwam bij haar hard aan. "Ik verwachtte het niet. Niemand verdient een dood zoals die van Sandra."

MOORDENAAR

Vanuit het uitvaartcentrum lopen de deelnemers richting de vindplaats van Sandra, om witte bloemen neer te leggen. De emoties lopen hoog op als familie en vrienden van de vermoorde Sandra García Geraldino zich verzamelen op de plek waar haar lichaam afgelopen zondag werd gevonden. "Moordenaar! Moordenaar!", roept de menigte in koor. Sandra's dochter is ontroostbaar. "Alsjeblief, laat mijn zusje en broertje niet in Nederland blijven, ik wil gerechtigheid voor mijn moeder."
Even was er sprake van dat de groep ook naar het huis van Sandra's ex-man Silvester L. zou gaan, maar in overleg met het Dominicaanse Consulaat en de politie werd daar vanaf gezien.
Met de tocht vragen de deelnemers ook aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen. Iedereen werd opgeroepen in het wit of paars gekleed te komen. De kleur paars staat symbool voor rouw.
Het lichaam van Sandra wordt later overgebracht naar de Dominicaanse Republiek, waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Daar zal haar laatste rustplaats zijn. De familie van Sandra vliegt met haar mee.

MOORDZAAK

Sandra (45) was al sinds eind juli vermist. De politie kreeg een tip over een plons in de Vecht en zocht met een sonarboot in de rivier, maar kon haar niet vinden. Dat lukte zondagavond een team van vrijwilligers van Signi Zoekhonden wel. Haar lichaam lag begraven in de bosjes. Waarschijnlijk heeft haar ex Silvester L. (42) haar daar neergelegd.
Sandra had met hem een tweeling en zou in Nederland zijn geweest om met hem te praten over de voogdij. L. blijft voorlopig in de gevangenis. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat hij nog zeker negentig dagen vast moet zitten.

Verslaggever Floris Prenger was bij de herdenking aanwezig.
Emoties lopen hoog op als familie en vrienden afscheid nemen van Sandra.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.