Neppersoneel Microsoft neemt computer over in Soesterberg

SOESTERBERG - De politie waarschuwt voor Microsoft-oplichters. Aanleiding is een aangifte van een vrouw uit Soesterberg.
Het 67-jarige slachtoffer kreeg afgelopen week bezoek van een vrouw die zich voordeed als medewerker van de softwaregigant.
Ze sprak accentloos Engels en vertelde het slachtoffer dat haar computer door virussen trager zou werken en dat zij dit kon verhelpen.
Het slachtoffer moest haar computer opstarten en op Google een naam intikken. Zij zag hierbij dat haar computerscherm van buitenaf werd overgenomen. Daarna werd zij doorverbonden met een voor haar onbekende man, die werkzaam zou zijn voor Microsoft.
Deze man sprak met een Indisch of Pakistaans accent en bevestigde het verhaal dat er virussen op haar computer stonden. Hij verzocht haar om tweetal codes te noteren, die de man later nodig zou hebben.
De man adviseerde de vrouw tegen betaling een antivirusprogramma te installeren. Zij kon via een betalingsscherm haar persoonlijke gegevens, zoals rekeningnummer en pincode, invoeren. Even later bleek dat er een bedrag van 2000 euro van haar bankrekening afgeschreven te zijn.
De daders zijn nog spoorloos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.