Sportieve naschoolse opvang in Veenendaal

VEENENDAAL - In Veenendaal start maandag een nieuwe naschoolse opvang voor kinderen. De Veenendaalse Buitenschoolse Sport Academy (BSSA) houdt de kinderen vooral sportief bezig, maar er is ook ruimte voor educatie.
De kinderen zijn tussen de 7 en 12 jaar oud en komen elke dag rond 15.00 uur naar het sportcomplex aan de Wageningselaan, waar zij samen wat eten en drinken. Daarna start een gevarieerd programma.
"Kinderen kunnen huiswerkbegeleiding krijgen, er is een professional die de kinderen motorische begeleiding geeft, er is een dansschool bij betrokken die zelfverdediging en dansen organiseert", vertelt Myra Poots van kinderopvang Kwink. "Dus het is een groot geheel van allerlei samenwerkende verenigingen en partijen, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen."

INITIATIEF

De buitenschoolse opvang is een initiatief van tien organisaties. Dit zijn sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en commerciële partijen. Onder meer de tafeltennisvereniging SKF, hockeyvereniging VMHC Spitsbergen en voetbalvereniging De Merino's doen mee.
"De ouders hebben de keuze uit een aantal modules. Dat is de opvang, de andere modules zijn de verschillende sporten, bij bijvoorbeeld de korfbalvereniging, of bij de tafeltennis of bij een van de andere aanbieders", zegt Rob Hagoort van korfbalvereniging SKF.
Het initiatief voor de naschoolse opvang is ook ontstaan met het oog op de toekomst. Hagoort: "Met de deelnemers zijn we gaan kijken hoe we de sportlocatie waar we samen zitten in stand kunnen houden en hoe wij in de huidige maatschappelijke omstandigheden ons hoofd boven water kunnen houden."
De naschoolse opvang start deze week met ongeveer 25 deelnemers.

Sportieve naschoolse opvang in Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.