Zoektocht naar vermiste Anouar lastig door lange waterplanten

MAARSSEN - Hulpdiensten zijn sinds maandagochtend weer aan het zoeken naar de vermiste Anouar. De politie heeft zwarte schermen neergezet op het speeleiland op de Maarsseveense Plassen waar hij voor het laatst is gezien.
Gevreesd wordt dat de 14-jarige jongen uit het Utrechtse Ondiep is verdronken. De brandweer zoekt net als zondag met een boot met sonarapparatuur. Het zoeken met de boot wordt ernstig bemoeilijk door waterplanten die wel anderhalve meter lang zijn.
Anouar was met familie en een vriendje op het strand bij de hoofdingang van de plassen. Om 17.00 uur zondag werd alarm geslagen, hij was toen al een paar uur vermist.
Volgens het recreatieschap is het ondenkbaar dat er niet onmiddellijk is gereageerd op de melding dat iemand onder water verdween. Ze zoeken uit hoe snel de zoekactie precies is begonnen.

SPEELEILAND

Een vriendje heeft hem voor het laatst gezien bij het speeleiland. Het gerucht gaat dat hij niet kan zwemmen. Op de plek waar Anouar voor het laatst is gezien is het water niet erg diep, maximaal zo'n twee meter. Het vriendje gaat maandagmiddag opnieuw de plek aanwijzen waar hij Anouar voor het laatst zag.

ZOEKTOCHT

Een politiehelikopter, duikers van de brandweer en sonarboten gingen zondag al op zoek naar Anouar, maar vonden hem niet. Toen de zon 's avonds onderging werd de zoektocht gestaakt.
Het strand bij de Maarsseveense Plassen is voorlopig gesloten voor publiek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.